måndag 6 oktober 2014

Hälleflundra med sidfläsk, rotsaker och nyplockad svamp

Varför krångla till det?

När råvarorna är perfekta vill man känna smaken av dem och den här hälleflundran blev verkligen urgod utan att krånglas till.

Till 2 barn och två vuxna, eller 4 vuxna om du kör hela baletten med drinktilltugg, förrätt och dessert.

Tärna i fina fyrkantiga "pyttipanna" bitar:
4 polkabetor
5 potatisar
1 stor morot
1 stor palsternacka
150 g sidfläsk 
Salt, peppar 

Lägg i form och tillaga på 200 grader till grönsakerna är nästan klara.
Rör ngn gång så att fläsket ger smak.

Jag sprang ut en snabbis i skogen i går em och hittade fantastisk svart trumpetsvamp och trattkantareller. Välj den svamp du har tillgång till.
Fräs i smör med salt och peppar.

Lägg 600g hälleflundran med skinnsidan ner i en form. Salta och peppra.
Hyvla över smör och tillaga i 175 grader (låt grönsakerna gå klart på lägre värme)
Innertemperaturen ska vara 56 grader.
Jag tog ut fisken på 50 grader vilket var aningen sent (efterstekte till 58) så plocka ut den vid 48 grader tror jag.

Montera med rotsaker, fisk och svamp. Mums!!
Vi drack en god riesling till, Kunstler är min nya favorit. 
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar